16 ноември,  Властелинът на пръстените Live in Concert   Любимката на Хауърд

...
16 ноември,  Властелинът на пръстените Live in Concert
 
Любимката на Хауърд
Коментари Харесай

Омайният глас на Кейтлин Луск отново звучи в "Арена Армеец"

16 ноември, 
" Властелинът на пръстените Live in Concert "

 

Любимката на Хауърд Шор и Енио Мориконе - сопраното Кейтлин Луск, още веднъж ще излезе на сцената в зала " Арена Армеец " на 16 ноември. Нейният глас ще има основна роля в спектакъла " Властелинът на пръстените Live In Concert ". Първите два епизода от сагата към този момент бяха показани в този формат през предходни години у нас, и в двата случая пред претъпкана зала. Четири години след прожекцията на " Двете кули " онлайн със солист, хор и симфоничен оркестър в София ще бъде излъчена и последната, най-успешна част от кино лентата на Питър Джаксън - " Завръщането на краля ". 

През 2004 година " Завръщането на краля " печели 11 награди " Оскар " и става един от рекордьорите в историята на киното по триумф измежду фенове и рецензия. Сред тях са и двата " Оскара " за композициите на Хауърд Шор - за музика към филм и за истинска ария (Into the West, в съдействие в Ани Ленъкс и Фран Уолш). Както към този момент почитателите знаят, в зала " Армеец " филмът ще бъде прожектиран на голям HD екран, а партитурите на Хауърд Шор ще бъдат изпълнени в синхрон със протичащото се в Средната земя от 250-членен състав - хор и оркестър. 

" Музиката на Хауърд е толкоз въздействаща, че хората просто се свързват с кино лентата, стават част от него. А аз ще имам най-хубавата панорама на 16 ноември - от центъра на " Арена Армеец " към публиката и всички страсти, които следва да изживее ", споделя Луск. 

Кейтлин е единствено на 15, когато приема задачата да пее на елфически в именитата фентъзи сага. Важната роля я изстрелва на сцените в " Рейдио сити " - Ню Йорк, " Роял Албърт Хол " в Лондон, Операта в Сидни. Отскоро Луск е солист в Gladiator Live с музиката на Ханс Цимер.

Друга значима фигура по време на шоуто ще бъде диригентът Давид Райц. Той дирижира оркестрите Норддойчер рундфунк - Хановер, Радиосимфоничния оркестър в Дъблин, Радиосимфоничния оркестър в Пилзен. Популярен е и в осъществяванията си на кино музика - " Карибски пирати ", " Хари Потър ", " Джеймс Бонд ", " Властелинът на пръстените ". На 16 ноември швейцарският маестро ще се изправи пред нелека задача - тричасовия край на трилогията, в който музиката участва допълнително от два часа и половина. " Като опера на Вагнер! Както споделя Саруман - имаме работа за извършване ", споделя диригентът.

Билети за Lord of the Rings: The Return of the King In Concert се продават на цени от 70 до 120 лв. в мрежата на " Ивентим " и OMV. 
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР